Ervaring Dominique van Trappen

“Een van de positieve kanten van United for All is dat de mening van vrijwilligers erg belangrijk is, en dat er veel ruimte is voor eigen initiatieven en inbreng.”

Hallo, ik ben Dominique van Trappen en ik ben een 22-jarige masterstudent International and European Law: Human Rights and Migration aan de Radboud Universiteit.

Van kinds af aan ben ik vrijwilliger (geweest) bij verschillende organisaties. Met name tijdens mijn studententijd heb ik mezelf met veel plezier ingezet voor verschillende organisaties. Denk hierbij aan de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Gelderland en UNICEF. Sinds kort ben ik ook als vrijwilliger actief bij de stichting United for All. Dit is een jonge organisatie in Nijmegen, waarbij studenten zich inzetten voor verschillende kwetsbare groepen in de stad middels het organiseren van verschillende projecten.

Mijn interesse voor de stichting vloeit met name voort uit haar lokale doelstellingen. Als Nijmegenaar in hart en nieren ben ik een tijd op zoek geweest naar een organisatie die op lokaal niveau het verschil kon maken, en zo ben ik uitgekomen bij United for All. Als vrijwilliger zet ik mij in als lid van het team Online Content. Dit team draagt, kort gezegd, zorg voor de sociale media kanalen van de stichting. Meer specifiek hou ik me bezig met een van de projecten binnen dit team, getiteld Music Unites Us. Het doel van dit project is om zowel awareness te creëren voor de stichting en haar doelen, als bij te dragen aan de saamhorigheid in Nijmegen.

Een van de positieve kanten van United for All is dat de mening van vrijwilligers erg belangrijk is, en dat er veel ruimte is voor eigen initiatieven en inbreng. Periodiek worden meetings georganiseerd met alle vrijwilligers, waarin deze ruimte geboden wordt. Verder vind ik het fantastisch dat deze stichting op lokaal niveau een verschil wil maken. Daarnaast focust de stichting zich op duurzame projecten die op de lange termijn effectief blijven, waardoor de bevolking er niet slechts eenmalig profijt van heeft.

Door een paar uur van je tijd in te zetten, kan je een groot verschil kan maken. Als je de wereld wil helpen veranderen, begint de eerste stap bij jezelf. Ik denk dat het aansluiten als vrijwilliger bij United for All, een grote stap dichter bij het bereiken van dat doel is.

en_GBEnglish