Projecten

Buddy Project

In samenwerking met T-zorg, ZZG, OBG en Kalorama brengen we onze vrijwilligers en stagiairs in contact met ouderen die zich eenzaam voelen of wat meer aanspraak willen. Onze jongeren gaan wekelijks bij hun cliënt op bezoek en ondernemen samen activiteiten, zoals een spelletje, kopje koffie, wandeling of uitstapje.

Status: Actief
0%

Eenzaamheidsvoorlichting voor jongeren

Ons Team Eenzaamheid verzorgt voorlichtingslessen op het gebied van eenzaamheid voor scholieren van middelbare scholen in Nijmegen. Door op een leuke manier hier het gesprek over aan te gaan, spelletjes over te spelen en tips en tricks uit te wisselen, willen we de scholieren bewust maken van het thema en hen handvatten bieden.

Status: Actief
0%

Nimma Talks

In samenwerking met Ieder Talent Telt, Bindkracht 10 en het Stadsklooster Nijmegen, werken we aan een nieuw concept: Nimma Talks. Dit is een platform waarop jongeren content kunnen plaatsen, die gericht is op maatschappelijke thema’s in Nijmegen. Via dit platform krijgen mensen een stem die normaal niet gezien of gehoord worden en bespreken we thema’s die soms als taboe worden beschouwd.

Status: Actief
0%

In Need In Nijmegen (ININ)

In Need In Nijmegen is een website die het voor de Nijmegenaar mogelijk maakt om op een eenvoudige en gepersonaliseerde manier hulp te krijgen. De website zal in diverse talen beschikbaar zijn en een menukaart met mogelijkheden bieden op basis van de gegeven input, waarbij het volledige aanbod van maatschappelijke organisaties in Nijmegen zal worden meegenomen.

Status: Implementatiefase
0%

Verwachte implementatie: 1 juni 2022

Future Students Project

In samenwerking met New Rootz zijn we gedurende de coronacrisis een project gestart om jonge vluchtelingen en Nijmeegse studenten met elkaar in contact te laten komen. Ze leren elkaar kennen, ondernemen sociale activiteiten en onze vrijwilligers vertellen meer over het studentenleven en brengen de Nederlandse taal over.

Status: Afgerond
0%
nl_NLDutch